Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-02@18:15:36 GMT

کوروش تهامی: از هنرمند افسرده نمی‌توان توقع خلاقیت داشت

تاریخ انتشار: ۱۰ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۷۸۶۶۰۰۶

کوروش تهامی: از هنرمند افسرده نمی‌توان توقع خلاقیت داشت

بازیگر فیلم "رگ خواب" گفت: برخی بازیگران به خاطر شرایط مالی مجبور به انتخاب بعضی آثار می‌شوند که آن انتخاب نادرست وقتی تکرار شود معیار‌های آن بازیگر را تغییر می‌دهد.

خبرگزاری میزان: کوروش تهامی بازیگر سینما و تلویزیون  درخصوص مشکلات همیشگی نبود فیلمنامه خوب در سینمای ایران گفت: مشکل اصلی فیلمنامه نویسی در سینمای ایران است که معمولاً فیلمنامه‌ها تک محور نوشته می‌شود در صورتی که فیلمنامه نویسی استاندارد به صورت گروهی نگارش می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی در همین راستا افزود: این فعالیت گروهی نگاهی چند بعدی به فیلمنامه می‌دهد و باعث می‌شود که شخصیت‌ها از پیشینه و سابقه بسیار خوبی برخوردار باشد. من به شخصه راضی نمی‌شوم در هر فیلمنامه‌ای بازی کنم. طی یکسال اخیر هشت سریال و کلی فیلمنامه به من پیشنهاد شده، اما به دلیل ضعف فیلمنامه آن‌ها را نپذیرفتم.

این بازیگر سینما با اشاره به حضور دوباره خود در سینما تاکید کرد: به عنوان مثال به تازگی در فیلم "اعتراف در دور تند" ساخته احمد کاوری به ایفای نقش پرداختم که به نظرم فیلم فوق العاده‌ای می‌شود، چون فیلمنامه بسیار محکم و چفت و بسط دار بود.

وی درباره کمرنگ شدن بازیگران با تجربه و مسن سینمای ایران اضافه کرد: از نظر من متاسفانه انتخاب‌های بازیگران زیاد خوب نیست و همین انتخاب‌ها هستند که آینده هر بازیگری را رقم می‌زنند. ما نمی‌توانیم سینمای ایران را با هیچ جای جهان مقایسه کنیم، زیرا در سینمای ایران هیچ چیز استاندارد نیست. با وجود اینکه صنعت سنما سالهاست در کشور وجود دارد، اما هنوز به بلوغ نرسیده و آدم‌ها بسیاری مواقع درباره سینما سلیقه‌ای عمل می‌کنند.

تهامی اضافه کرد: سینمای ایران بازیگران بزرگ و پتانسیل فراوانی را در اختیار دارد. بازیگرانی که بدون شک این روز‌ها در خانه هایشان تلف می‌شوند. انرژی و استعدادی که در پی سال‌ها تجربه می‌تواند به خلق بازی‌های درخشان بینجامد، ولی متاسفانه به دلیل نبود فیلمنامه و نپرداختن به این نسل به طور کامل هدر رفته است.

این بازیگر سینما اخلاق در بازیگری را مهم دانست و افزود: احترام گذاشتن به مخاطب و حفظ اخلاق در بازیگری در شرایط امروز سینما بسیار سخت شده است. سینما بسیار بی رحم شده و گاهی بازیگر را به برخی انتخاب‌ها مجبور می‌کند. اگر بخواهید به عنوان یک بازیگر کار خوب بازی کنید موانع زیادی وجود دارد و متاسفانه گاهاً این موانع خود هنرمندان سینما می‌شوند. هنرمندانی که گه گاه بیش از آنکه در کنار یکدیگر بایستید مقابل یکدیگر قرار می‌گیرند.

بازیگر فیلم "ساحره" در همین راستا تصریح کرد: این را هم نباید فراموش کرد که برخی بازیگران به خاطر شرایط مالی مجبور به انتخاب بعضی آثار می‌شوند که آن انتخاب نادرست وقتی تکرار شود معیار‌های آن بازیگر را تغییر می‌دهد. همین تکرر در انتخاب‌های غلط مسیر یک بازیگر را به سمت معمولی شدن می‌برد. نوع انتخاب هر بازیگر وی را از سایر بازیگران جدا می‌کند.

وی نه گفتن به برخی پیشنهادات را ضروری خواند و افزود: خود من به شخصه علی رغم تمام سختی‌ها با نه گفتن به کارم ادامه داده ام. ما بازیگران کارنامه کاری خود را با کار‌هایی که در آن‌ها بازی نمی‌کنیم ساخته ایم. وقتی یک بازیگر سختگیرانه عمل کند پیشنهادات متفاوتی هم به او می‌شود. البته یادمان نرود این سختگیری باعث مشکلات فراوانی می‌شود که باید آن‌ها را تحمل کرد.

بازیگر فیلم به رنگ ارغوان در خصوص لزوم زندگی سالم هر هنرمند اضافه کرد: بدون شک زندگی شخصی هنرمند تاثیر فراوانی در موفقیت‌های او خواهد داشت، اما یادمان نرود حذف بازیگران بزرگ بیشتر به بی مهری مسئولین بر می‌گردد. باید به هنرمند توجه ویژه‌ای داشت. مسئولین باید مراقب هنرمند واقعی باشند و از او حمایت کنند.

وی در همین رابطه ادامه داد: وقتی یک هنرمند ذهنش درگیر بدهی و مسائل مالی و روزمره باشد روحش افسرده و فرسوده می‌شود. از چنین هنرمندی نمی‌توان توقع داشت همواره مثل کوه در راه خود ثابت قدم باشد. هنرمند در صورت حمایت می‌تواند توقعات دیگران را بر آورده کند.

بازیگر فیلم "آشوب" کمرنگ شدن نقش خانواده در سینمای ایران را ناراحت کننده خواند و اذعان کرد: کمرنگ شدن نقش خانواده در سینما را می‌توان از ابعاد متفاوتی بررسی کرد که یکی از بخش‌های اصلی آن نبود فیلمنامه و نوشته نشدن نقش برای این گروه سنی است.

وی در همین راستا ادامه داد: همچنین یکی دیگر از دلایل کمرنگ شدن نقش خانواده در سینما کمبود بازیگران در سنین مختلف است و از سویی بازیگران از یک سنی که می‌گذرند دوست ندارند نقش پدر و یا مادر را بازی کنند. این را هم نباید فراموش کرد اگر بازیگر بخواهد در نقشی کوتاه به ایفای نقش پدر یا مادر بپردازد باید آن به خوبی پردازش شده باشد.

بازیگر فیلم "رگ خواب" درباره فعالیت‌های آتی خود در عرصه بازیگری تاکید کرد: امسال به احتمال فراوان در جشنواره بین المللی فیلم فجر با فیلم جدید "احمد کاوری" حضور خواهم داشت. فیلمبرداری اثر به پایان رسیده و امیدوارم که به جشنواره برسد. علاوه بر آن در حال حاضر پیشنهادات بسیاری را از سینما و تلویزیون دریافت کرده ام و مشغول مطالعه آن‌ها هستم تا به امید خدا برای سال جدید با یکی از این آثار جلوی دوربین بروم.

وی درخصوص ایفای نقشی تاثیرگذار بعد از فیلم "رگ خواب" اشاره کرد: من همواره روحیه خود برای ایفای بهترین نقش و تلاش برای بازی را حفظ می‌کنم و مابقی به خود اثر بستگی دارد تا چه اتفاقی را برای من رقم بزند. من همواره به دنبال نقش‌های خاکستری هستم، زیرا احساس می‌کنم این نقش‌ها ابعاد مختلفی دارند و شخصیت پردازی برای آن‌ها بهتر صورت گرفته است.

بازیگر فیلم "اعتراف" درباره نقش خود در فیلم "کروکودیل" اشاره کرد: نقش‌های خاکستری فراز و فرود‌های بسیار خوبی دارند و همین قضیه این امکان را به بازیگر می‌دهد تا توانایی‌های بیشتری از خود بروز دهد. نقش من در فیلم کروکودیل دقیقاً نقشی خاکستری است. فردی که به دلیل عدم دریافت احترام بابت کاری که انجام داده وارد موضوعی چالش برانگیز می‌شود.

بازیگر فیلم "از دور دست" درباره وضعیت کنونی فضای مجازی در ایران اضافه کرد: واقعیت امر به سرعت و مقطعی نمی‌شود با مشکلات فضای مجازی روبرو شد. حل این مشکلات نیاز به برنامه ریزی طولانی مدت و مدون دارد. متاسفانه فضای مجازی به سمتی رفته که تنها به مسائل و بخش‌های منفی هر اتفاقی می‌پردازد. با توجه به وضع فعلی بعید می‌دانم حاشیه‌سازی‌های موجود در فضای مجازی به راحتی و به این زودی‌ها حل شوند، زیرا این اتفافات با تصمیم یک یا دو فرد حل نمی‌شود و باید همیتی ملی برای مقابله با آن وجود داشته باشد.

وی نظرات شخصی در شبکه اینستاگرام را کاملاً سلیقه‌ای دانست و افزود: متاسفانه برخی افراد از جمله هنرمندان بدون اینکه هیچگونه شناختی نسبت به آن شخص یا مساله داشته باشند در فضای مجازی اظهار نظر می‌کنند. اینگونه اظهار نظرات نه در خور هنرمندان و نه در جایگاه و شایسته مردم ایران است.

بازیگر فیلم "نسل جادویی" ادامه داد: هنوز شناخت درستی نسبت به فضای مجازی وجود ندارد و انگار همه می‌خواهند صرفاً در این فضا از هم انتقام بگیرند. من تمام تلاشم بر این بوده که در این سال‌ها جز در مسائلی که نسبت به آن‌ها آگاهی ندارم نظری را ارائه ندهم، اما این نوع نگاه چندان همگانی نیست.

بازیگر فیلم "بی خداحافظی" حرکت سینمای روز ایران به سمت گیشه را نامناسب دانست و تاکید کرد: متاسفانه این روز‌ها همه چیز سینما به گیشه و فروش ختم می‌شود. تولید کنندگان و تهیه کنندگان صرفاً به دنبال این هستند که سراغ آثاری بروند که در کمترین زمان تولید بیشترین فروش را داشته باشند. این نوع نگاه به سینما توهین به شعور مخاطب است و متاسفم که سینمای ما با چنین آثار کمدی و سطحی روبرو شده است.

تهامی پرداختن به مسائل مهم و جدی جامعه را نیاز اصلی سینما خواند و خاطرنشان کرد: اینکه سینما باید جذاب بوده و تولید سرمایه کند قابل قبول است، اما این نیست که این هدف تنها از طریق آثار سطحی و مبتدل کمدی حاصل شود بلکه طی سال گذشته دیدیم که سینما می‌تواند با آثار جدی هم فروش خوبی را تجربه کند. به عنوان مثال رگ خواب ثابت کرد که می‌توان با فیلمی که مفرح و شاد نیست و تنها دو بازیگر اصلی دارد هم مخاطب را به سینما جذب کرد. این صرفاً در مورد رگ خواب نبود و سینمای شریف ما ثابت کرد که می‌توان بدون کار‌های سطحی هم می‌شود فروش خوبی را به ثبت رساند.

وی ضمن تبریک فرارسیدن سال نو و ایام نوروز آرزوی خود برای مردم را اینگونه تشریح کرد: امیدوارم سال ۹۷ برای مردم ایران سالی پر از سلامتی و به دور از مشکلات مالی و معیشتی باشد. متاسفانه شرایط اقتصادی چندان مناسب نیست و به همین دلیل ارتباط انسان‌ها با یکدیگر کمتر از گذشته شده است.

بازیگر فیلم "گام‌های شیدایی" آرزوی خود برای سینمای ایران را آرزویی دست یافتنی خواند و ادامه داد: امیدوارم سینمای ایران روند صعودی خود را در سال ۹۷ با قدرت بیشتری پیگیری کرده و رشد قابل توجهی را در این سال شاهد باشیم.

تهامی با اشاره به سال پرکار سینمایی خود درباره برنامه خود برای تعطیلات نوروز خاطرنشان کرد: سال ۹۶ سالی شلوغ و پر از کار بود و امیدوارم بتوانم در این روز‌ها سفری خوب و آرام را تجربه کنم. لینک کوتاه خبر: farda.fr/003LH0

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۸۶۶۰۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نام بازیگر مرد مشهور فرانسوی در سیاهه متجاوزان سینما / صنعت سینما برای زنان جای امن‌تری می‌شود

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، همه‌چیز از زمانی شروع شد که در اکتبر سال ۲۰۱۷ دو نشریه نیویورک‌تایمز و نیویورکر گزارش دادند که ده‌ها زن مورد سوءاستفاده جنسی یکی از غول‌های هالیوود یعنی هاروی واینستین قرار گرفته‌اند. از آنجا بود که دومینوی رسوایی مردانی که از قدرت و شهرت و ثروت‌شان برای تعرض یا تجاوز به زنان و بعد خفه کردن صدای اعتراض آنها استفاده کرده بودند راه افتاد. زنانی که سال‌ها به سکوت واداشته شده بودند یا هرچه فریاد زده بودند، صدای‌شان به گوش کسی نرسیده بود، از شجاعت همدیگر نیرو می‌گرفتند و پا پیش می‌گذاشتند و زخم‌هایی را که بر جسم و روح‌شان وارد آمده بود آشکار می‌کردند. بازیگران زن مشهوری، به رغم به خطر افتادن حرفه‌شان، به افشاگری علیه واینستین دست زدند. دیوار بلند ترس برای قربانیان فروخته ریخته بود و حالا ترس در چشمان متعرضان و متجاوزان دیده می‌شد. جنبش #من_هم (metoo#)، که پیش‌تر در سال ۲۰۰۶ در فضای مجازی برای اعتراض به فرهنگ تجاوز، تعرض و سوء‌استفاده جنسی راه افتاده بود، بعد از رسوایی واینستین، نیرویی تازه گرفت و زنان بسیاری را از اقصی نقاط دنیا زیر چتر خود متحد کرد. از امریکا تا اروپا، فاصله اقیانوس اطلس به چشم‌برهم‌زدنی طی شد و کابوس رسوایی به قاره سبز رسید. در چند سال گذشته، برخی از کسانی که در صنعت سینما به تعرض یا تجاوز متهم شده بودند در دادگاه متهم یا تبرئه شدند. برخی دیگر پیش از دادگاه با شاکی/ شاکیان پرونده مصالحه کردند. برخی حرفه‌شان به آخر رسید و برخی دیگر هرگز زیر بار اتهامات نرفتند و خودشان را از این‌گونه انگ‌ها مبرا دانستند. هنوز خبرهایی از رسوایی‌های اخلاقی به صدر خبرها می‌آید، مثل دیروز که خبر بازداشت ژرار دوپاردیو، بازیگر مشهور فرانسوی، نشان داد که این جنبش تا زمانی که فضای صنعت سینما به جای امنی تبدیل نشود، قصد بازایستادن ندارد.

جنگ‌های فرانسوی
دوپاردیو ۷۵ ساله که یکی از بازیگران مشهور فرانسه است، در ایستگاه پلیسی در منطقه چهاردهم پاریس به اتهام تجاوز به دو زن، یکی در سال ۲۰۲۱ و دیگری در سال ۲۰۱۴، مورد بازجویی قرار گرفت. این‌طور که ایسنا گزارش داده، دوپاردیو در سال ۲۰۲۰ به تجاوز جنسی به شارلوت آرنولد در سال ۲۰۱۸ متهم شد و در ادامه چندین زن دیگر علیه او افشاگری کردند و در نهایت به شهرت دوپاردیو ضربه خورد. در دسامبر گذشته نیز هلن داراس، هنرپیشه فرانسوی، نیز شکایتی را به پلیس ارائه کرد و مدعی شد که دوپاردیو در سال ۲۰۰۷ هنگام فیلمبرداری فیلم «دیسکو» به او تجاوز کرده است. فعالان فمینیست به شدت خواهان پیگیری این اتهامات بدون دخالت شهرت و قدرت دوپاردیو در روند افشای حقیقت هستند. از سوی دیگر، گروهی از هنرمندان از جمله کارلا برونی و شارلوت رمپلینگ از دوپاردیو در برابر این اتهامات دفاع کردند. در میان مدافعان دوپاردیو نام امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه، هم که چندی پیش دوپاردیو را بازیگر بزرگی خوانده بود که مایه افتخار فرانسه است، دیده می‌شود.

دو پرونده قدیمی
هر وقت حرف تجاوز و تعرض و سوءاستفاده جنسی به میان می‌آید، نام‌های رومن پولانسکی، کارگردان لهستانی و وودی آلن، کارگردان و بازیگر امریکایی، مطرح می‌شود. پولانسکی سال‌ها پیش با دختری نوجوان و زیر سن قانونی در خانه جک نیکلسون، بازیگر افسانه‌ای، رابطه برقرار کرد و بعد از آن برای فرار از مجازات عملش از امریکا گریخت و سال‌هاست که از این کشور دور است و حتی در اروپا هم از پا گذاشتن به کشورهایی که احتمال می‌دهد او را به مقامات امریکایی تحویل دهند خودداری می‌کند. تجاوز به یک نوجوان چیزی نیست که رسانه‌ها به راحتی فراموش کنند و پولانسکی این را به خوبی می‌داند.

داستان وودی آلن هم بسیار طولانی است. میا فارو، بازیگر «بچه رزمری» و شریک زندگی آلن، در دهه ۱۹۹۰ او را به ارتباط با فرزندخوانده‌شان متهم کرد. به درستی مشخص نیست که این اتهام چقدر صحت داشت یا چقدر ناروا بود، اما چیزی که مشخص است این است که آلن با دخترخوانده‌اش ازدواج کرد و در تمام این سال‌ها که همیشه حرف اتهامات او به رسانه‌ها کشیده، با تمام قدرتش زیر بار پذیرش آنها نرفته است. در این سال‌ها بعضی بازیگران زن فیلم‌های قبلی آلن مثل کیت وینسلت اعلام کردند که دیگر حاضر به همکاری با او نیستند. بعضی دیگر مثل ال فانینگ که در «یک روز بارانی در نیویورک» با آلن همکاری کرده، گفته این اتفاقات قبل از به دنیا آمدن او رخ داده و او نمی‌تواند به درستی در این باره قضاوت کند.

نام‌های بزرگ، ترس‌های بزرگ
نام‌هایی مثل کوین اسپیسی، داستین هافمن، سیلوستر استالون، استیون سیگال، ازرا میلر، تِنوچ هوئِرتا، جاناتان میجرز، کیسی افلک، جیمز فرانکو، بیل کازبی و لوئیز سی. کی. از جمله مشهورترین افرادی هستند که نام‌شان در سیاهه رسوایی‌های جنسی سال‌های اخیر ثبت شده. #من_هم (metoo#) شاید جلوی متجاوزان را نگیرد، اما کسی که می‌خواهد از حدش عدول کند می‌داند دیگر مثل گذشته در امنیت به سر نمی‌برد و باید بهای کاری را که می‌کند با از دست دادن کار و حرفه و خویشاوندان و اطرافیانش بدهد. زندگی یک متجاوز حالا دیگر بسیار شبیه فیلمی ترسناک است.

۲۲۰۵۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901988

دیگر خبرها

  • نام بازیگر مرد مشهور فرانسوی در سیاهه متجاوزان سینما
  • (ویدیو) فیلم رقص آذری حامد آهنگی و بازیگر سرشناس ! / همه به وجد آمدند
  • نام بازیگر مرد مشهور فرانسوی در سیاهه متجاوزان سینما / صنعت سینما برای زنان جای امن‌تری می‌شود
  • بازیگر قدیمی سینما به کما رفت + عکس
  • بازیگر قدیمی سینما به کما رفت
  • رقص آذری حامد آهنگی در مقابل مردم به همراه بازیگر پیشکوست سینما (فیلم)
  • بازیگر قدیمی سینما به کما رفت/ عکس
  • سرگذشت غم‌انگیز نخستین زن بازیگر سینمای ایران؛ صدیقه سامی نژاد که بود؟ (+عکس)
  • سرگذشت غم‌انگیز نخستین زن بازیگر سینمای ایران
  • تصویری دیده نشده از علی انصاریان در پشت صحنه یک فیلم