Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-03@01:22:37 GMT

تبلیغ و بازاریابی به قیمت وحشت مردم!

تاریخ انتشار: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۴۳۷۸۱۸

تبلیغ و بازاریابی به قیمت وحشت مردم!

اکران «به وقت شام» با حضور حاتمی‌کیا، حجازی‌فر (بازیگر معروف به «چطوری ایرانی») و همراه با اتفاق ویژه محتوای پیامکی که حوالی روز دوشنبه مخابره شد، از اتفاقی ویژه در سئانس‌های ساعت 19 تا 22 پردیس سینمایی کوروش حکایت داشت. نرگس عاشوری روزنامه نگار

ایران آنلاین /  نخستین برداشت از این پیامک تبلیغاتی این بود که قرار است عوامل فیلم از شوخی‌های بی‌شمار اجتماعی و اقتصادی و سیاسی با تکیه کلام این فیلم و بازیگر نقش داعش بهره برده و از آن برای ایجاد فضای تبلیغاتی جهت جذب مخاطب بیشتر استفاده کنند؛ اما اخباری که عصر این روز از پردیس سینمایی غرب تهران در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد، بازتابی از فضای رعب و وحشت ناشی از حضور داعش در «کوروش» بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از مردم خودم امروز ترسیدم
پایتخت نشینانی که عصر بهاری هفدهمین روز اردیبهشت ماه را به مجتمع تجاری تفریحی کوروش در بزرگراه ستاری رفته بودند برای نخستین بار شاهد حضور داعشی‌های اسب سوار در خیابان‌های تهران و مقابل مجتمع بودند. کمک نیروی انتظامی به این گروه در رام کردن اسبی که از ورود به پردیس سینمایی سرکشی می‌کند شاید برای بزرگترها نشانه‌ای امیدبخش از نمایشی بودن این اتفاق بود اما برای کودکان تداعی‌کننده تصاویر و هیبت مخوف گروهی بود که پیش از این در«پایتخت» و البته روی آنتن تلویزیون دیده بودند. فضای رعب و وحشت ایجاد شده اما به درهای ورودی این پردیس ختم نشد و ساختمان 6 طبقه کوروش در مدتی کوتاه تحت تأثیر نمایش پر التهابی شد که قرار بود تنها فضایی تبلیغاتی برای اکران مردمی «به وقت شام» با حضور عوامل آن ابراهیم حاتمی‌کیا و هادی حجازی فر باشد. «من از مردم خودم امروز ترسیدم آقای حاتمی‌کیا. اشک بچه‌ها را بیرون ندیدید، تلاش کردم که آرامشان کنم، گفتم چیزی نیست خاله‌ جان، نترس پسر خوب...» این عبارات شاید نخستین واکنش اعتراضی بود که سازنده «به وقت شام» در اکران مردمی این فیلم با آن مواجه شد. خانمی که همراه فرزندش به‌تماشای این فیلم آمده، رو در روی عوامل فیلم در سالن سینما با این عبارات حرف‌هایش را پی‌ می‌گیرد: «من طرفدار شما هستم و به اصرار پسرم امروز به اینجا آمده‌ام. ولی نمی‌دانم وقتی از این سینما خارج شود راجع به مملکت و مردم خودش چه فکری می‌کند. من از مردم خودم امروز ترسیدم. این حرکت در‌شأن من ایرانی نبود، یک پیک موتوری را هل دادند و...»
تبلیغ با فرهنگ داعش
این صحبت‌ها اما تنها جرقه‌ای کوچک از انفجار اعتراض هایی بود که پس از این نمایش پرانتقاد تبلیغاتی در فضای مجازی شکل گرفت. اهالی رسانه از موافقت سازندگان فیلم با اجرای چنین نمایشی گلایه کردند، حقوقدان‌ها از سلب حقوق شهروندی و جرم ایجاد اغتشاش و اضطراب در یک محل تجاری عمومی نوشتند و کارشناسان حوزه سلامت روان از تأثیرات مخرب این اتفاق گفتند. کیوان کثیریان جزو نخستین منتقدان سینما بود که در اعتراض به این ابتکار ناپسند نوشت: «بی تردید آنها که این نمایش زشت و بیمارگون را ترتیب دادند و هم آنان که در تصاویر دیده می‌شوند، نه تنها از سلامت روان بی‌بهره‌اند، بلکه از داشتن حداقل شرافت و وجدان نیز محرومند. چه حقارت‌آمیز است که هزینه روحی و جانی چنین ایده‌های تبلیغاتی سودجویانه و سخیفی را مردم باید بپردازند» محسن آزرم دیگر منتقد سینما در توئیتر خود با طعنه به دیالوگ معروف «آژانس شیشه‌ ای» (دوره ت گذشته مربی!) نوشت: «همین‌که یکی فکر کند با داعشی‌های اسب‌سوار و شمشیربه‌دست در سینما کوروش می‌تواند برای «به وقت شام» تماشاگر پیدا کند یعنی دهه‌اش گذشته.» علاوه بر یادداشت‌های انتقادی کارشناسان حوزه سینما و اهالی رسانه، کامبیز نوروزی نیز با انتشار یادداشتی از منظر حقوق شهروندی به این اتفاق انتقاد کرد. در بخشی از یادداشت این حقوقدان با عنوان «تبلیغ با فرهنگ داعشی» آمده است: «می خواهند مثلاً مردم را بترسانند که ببینید اینها داعش‌اند و بیخ گوش شما. در واقع با توحش، به مردم بگویند داعش توحش و مرگ دارد. این فقط یک بی‌سلیقگی نیست. نمی‌شود فقط به حساب بی‌ذوقی گذاشت. کسی که بن مایه ذهن و تفکرش از جنس تفکر داعش باشد می‌تواند چنین مثلاً تبلیغی را ابتکار و اجرا کند.» او همچنین با استناد به ماده 499 قانون مجازات اسلامی مجریان این طرح را به جرم ایجاد ترس و وحشت بر حسب تعاریف جنایات عمدی و غیر عمدی مسئول عنوان کرد. محمود رضوی تهیه‌کننده سینما نیز از جمله اهالی سینما بود که واکنش نشان داد. او در یادداشتی خطاب به تیم تبلیغاتی این فیلم گفت که اگر به فکر خودشان و فیلم نیستند حداقل به فکر سه دهه آبرو و حیثیت حاتمی‌کیا باشند. آرشا اقدسی مدیر صحنه‌های بدلکاری «به وقت شام» این نوع تبلیغات را گل به خودی عنوان کرد و گفت که آیا واقعاً پول اینقدر ارزش دارد که به‌خاطرش تمام هدف داعش را وسط تهران اجرا کنید؟ هومن حاج عبداللهی اما با بیانی طنز از برنامه تبلیغاتی «به وقت شام» برای دوزار فروش بیشتر انتقاد کرد و نوشت: «قول می‌دیم بیایم (به وقت شام را) ببینیم. اصلاً با همه ایل و تبارمون میایم. فقط جون مادرت پارو فراتر نگذار. دفعه بعد دست به انتحاری نزنی صلوات!»
اگر دلی لرزید حلال‌مان کنید
در نهایت ابراهیم حاتمی‌کیا کارگردان «به وقت شام» که در واکنش به انتقاد مخاطبان حاضر در سالن سینما، از جزئیات این برنامه ابراز بی‌اطلاعی کرد، به‌دنبال موج اعتراضات ایجاد شده صبح روز سه‌شنبه 18 اردیبهشت ماه با نگارش یادداشتی عذرخواهی کرد و نسبت به وحشت ایجاد شده حلالیت طلبید. در این یادداشت خطاب به تیم تبلیغاتی این فیلم آمده است: «بچه‌های گروه تبلیغاتی فیلم «به وقت شام»، من شاهد زحمات مؤمنانه و شبانه‌روزی شما در این چند ماه بودم؛ ولی این نمایش کوروش در‌شأن «به وقت شام» نبود. خستگی دو ماه سفر به شهرهای ایران بر تنم ماند. من تصورم آن بود که قرار است کسی به شکل ریش قرمز در فضای بیرونی کوروش بایستد و مردم با او عکس بیندازند. نه اسبی و نه جمعی و نه فریادی، آن هم داخل مجتمع در مخیله‌ام نبود و من بی‌خبر بودم. عزیزانِ آزرده‌خاطر در مجتمع کوروش، اعم از مردم و کسبه محترم، اگر دلی لرزید، اگر وحشتی ایجاد شد، بر ما ببخشید و حلال‌مان کنید.»/روزنامه ایران

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۴۳۷۸۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وحشت در محافل صهیونیستی بعد از تصمیم ضد اسرائیلی دادگاه لاهه

محافل و کارشناسان صهیونیست با هشدار درباره عواقب سنگین احتمال صدور حکم بازداشت مقامات این رژیم توسط دیوان بین‌المللی دادگستری اعلام کردند که نتانیاهو و کابینه وی مسئول این مخمصه هستند و باید منتظر عواقب آن از جمله تحریم‌های گسترده ضد اسرائیل باشیم. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، همزمان با افزایش فشارها برای صدور حکم بازداشت مقامات سیاسی و نظامی رژیم صهیونیستی از سوی دیوان بین‌المللی دادگستری به خاطر جنایت‌های وحشیانه آنها علیه مردم غزه، وب سایت آمریکایی اکسیوس شامگاه دوشنبه فاش کرد که «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم اشغالگر صهیونیستی که نام او در صدر لیست کسانی است که باید حکم بازداشت وی صادر شود از «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا خواسته تا برای ممانعت از صدور حکم بازداشت وی و سایر مقامات ارشد اسرائیلی توسط دادگاه لاهه کاری انجام دهد.

دست و پا زدن‌های نتانیاهو برای فرار از حکم بازداشت

اکسیوس با بیان اینکه در این درخواست نتانیاهو در جریان تماس تلفنی عصر روز یکشنبه با بایدن مطرح شد تاکید کرد که نتانیاهو از بایدن خواسته تا از صدور حکم بازداشت وی و سایر مقامات اسرائیلی از جمله «یوآو گالانت» وزیر جنگ و «هرتزی هالیوی» رئیس ستاد ارتش جلوگیری کند.

این وب سایت آمریکایی همچنین گزارش داد که اعضای کنگره از هر دو حزب جمهوری‌خواه و دموکرات دادگاه بین‌المللی لاهه را درباره صدور حکم بازداشت علیه مقامات اسرائیلی تهدید و اعلام کرده‌اند که چنین اقدامی با واکنش آمریکا مواجه خواهد شد.

همزمان با آن رژیم صهیونیستی یک کمپین قضایی و دیپلماتیک به راه انداخته تا از صدور حکم بازداشت مقامات این رژیم توسط دادگاه لاهه جلوگیری کند.

پنج مقام ارشد صهیونیستی و خارجی که نام آنها فاش نشده است در گفتگو با روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز اعلام کردند که مقامات اسرائیلی به طور فزاینده‌ای بر این باورند که دادگاه لاهه در حال آماده شدن برای صدور حکم بازداشت علیه مقامات ارشد سیاسی و نظامی اسرائیل به اتهام جنایت‌های جنگی در نوار غزه است.

روزنامه عبری اسرائیل هیوم روز دوشنبه در گزارشی اعلام کرد که «یسرائیل کاتس» وزیر خارجه اسرائیل به سفارتخانه‌ها و نمایندگی‌های دیپلماتیک اسرائیل در خارج دستور داده تا در صورت صدور حکم بازداشت علیه مقامات ارشد اسرائیلی یک کمپین اعتراضی گسترده علیه این تصمیم دادگاه لاهه به راه بیندازند.

نگرانی محافل صهیونیستی از احتمال تحریم سنگین اسرائیل

روزنامه عبری هاآرتص نیز به نوبه خود در گزارش روز دوشنبه اعلام کرد که کارشناسان اسرائیلی در زمینه حقوق بین‌الملل هشدار می‌دهند که صدور حکم بازداشت مقامات اسرائیلی ممکن است همراه با تحریم‌های جدی از جمله تحریم صادرات سلاح و کالا برای اسرائیل و همچنین سایر تحریم‌های اقتصادی همراه باشد.

این رسانه صهیونیستی اعلام کرد که وزارت دادگستری اسرائیل تلاش زیادی برای متقاعد کردن دادگاه لاهه جهت عدم صدور حکم بازداشت مقامات ارشد سیاسی و نظامی اسرائیل انجام داده است و شخص نتانیاهو در حال برقراری تماس با نمایندگان چند کشور امضا کننده منشور دادگاه لاهه است تا آنها را متقاعد کند که صدور حکم بازداشت مقامات اسرائیلی را لغو کنند و یا دست کم آن را به تعویق بیندازند. اما هیچ تضمینی برای موفقیت این تحرکات طرف‌های اسرائیلی وجود ندارد.

کابینه نتانیاهو مسئول این مخمصه اسرائیل است

در شرایطی که دادگاه لاهه آمادگی خود را برای اقدام علیه مقامات اسرائیلی اعلام کرده است کارشناسان صهیونیست در زمینه حقوق بین‌الملل اعلام کردند که کابینه نتانیاهو و نهادهای قضایی اسرائیل مسئول مخمصه‌ای هستند که اسرائیل اکنون در آن گرفتار شده است.

این کارشناسان صهیونیست در گفتگو با روزنامه هاآرتص تاکید کردند که کابینه نتانیاهو هیچ اقدامی برای مقابله با وزرا و مقاماتی که مرتکب جنایات جنگی شده‌اند انجام نداده است. علاوه بر آن کابینه نتانیاهو ارتش را ملزم به رعایت قوانین بین‌المللی در جنگ نکرده بود.

معرفی اسرائیل به عنوان رژیم "نسل‌کش" از سوی دیوان بین‌المللیتدابیر جدید دیوان لاهه در رابطه با جنگ در غزه

«میخائیل سفراد» وکیل و مشاور قضایی اسرائیلی در این زمینه گفت که شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد نهادهای رسمی قضایی اسرائیل به ارتش چراغ سبز نشان دادند تا عملیات بمباران غزه را آغاز کند که طی آن تعداد زیادی از غیرنظامیان فلسطینی قتل عام شدند.

وی تاکید کرد که نهاد قضایی اسرائیل درخواست‌های مکرر سازمان‌های مختلف درباره جلوگیری از ارتکاب جنایات جنگی علیه فلسطینی‌ها را نادیده گرفت و این بدان معناست که مجوز لازم را برای مقامات جهت ارتکاب جنایت جنگی در غزه صادر کرد.

از سوی دیگر «الیاب لیبلیخ» استاد حقوق بین‌الملل در دانشگاه تل‌آویو نیز به نوبه خود اظهار داشت که کمپین تحریک آمیزی که مقامات ارشد اسرائیلی بعد از عملیات 7 اکتبر علیه مردم فلسطین به راه انداختند نقش بارزی در از بین رفتن اعتماد محافل بین‌المللی از جمله دادگاه لاهه به نهادهای حقوقی و قضایی اسرائیل داشت.

وی تصریح کرد ویرانی عظیمی که ارتش اسرائیل در طول جنگ علیه نوار غزه وارد کرد دادگاه‌های بین‌المللی را به این نتیجه رساند که اسرائیل عامدانه قصد کشتار غیرنظامیان فلسطینی و اخراج آنها از نوار غزه و گرسنگی دادن به این مردم را داشته است و برای نسل کشی و نابودی فلسطینی‌ها برنامه‌ریزی کرده بود.

این استاد و کارشناس صهیونیست با اشاره به فیلم‌های منتشر شده توسط افسران و نظامیان ارتش صهیونیستی که جنایت‌های وحشیانه آنها علیه غیرنظامیان فلسطینی را مستند می‌کند گفت: آنچه که وضعیت را بدتر می‌کند این است که فرماندهی ارتش قدرت کنترل رفتار نظامیان و افسران خود را ندارد.

صدور حکم بازداشت مقامات صهیونیست به چه معناست؟

روعی شاندروف که پیش از این به عنوان معاون دادستان کل رژیم صهیونیستی در زمینه حقوق بین‌الملل فعالیت می‌کرد نیز در همین زمینه گفت که صرف تصمیم دادگاه لاهه برای صدور حکم بازداشت مقامات اسرائیلی بدان معناست که این دادگاه شواهد کافی در زمینه انجام جنایات جنگی توسط مقامات اسرائیلی را دارد.

«دورین لوستینگ» استاد حقوق دانشگاه تل‌آویو هم به نوبه خود اظهار داشت که هدف قرار دادن کاروان‌های کمک‌های بشردوستانه توسط ارتش اسرائیل به ویژه کشتن امدادگران سازمان آشپزخانه مرکزی جهانی ضربه بزرگی به اسرائیل وارد کرد و واقعیت غیر قابل تحمل وضعیت انسانی در نوار غزه را نشان می‌دهد.

روزنامه هاآرتص اعلام کرد که اسرائیل عضو دادگاه لاهه نیست و اختیارات این دادگاه را به رسمیت نمی‌شناسد. 123 امضا کننده اساسنامه رم و اعضای دادگاه لاهه می‌توانند دستور بازداشت مقامات اسرائیلی را اجرا کنند و این حکم در صورت صدور قابل تجدید نظر نیست.

اما درباره اینکه حکم بازداشت مقامات اسرائیلی توسط دیوان بین المللی دادگستری دقیقاً چه زمانی صادر می‌شود محافل صهیونیستی اعلام کردند که احتمالاً حکم بازداشت مقامات اسرائیلی این هفته یا هفته آینده صادر شود که در میان آنها نتانیاهو و گالانت و هالیوی بارزترین کسانی هستند که حکم بازداشتشان صادر خواهد شد.

«متان گوتمان» استاد حقوق بین‌الملل در دانشگاه رایشمن گفت که صدور حکم بازداشت علیه نتانیاهو بدان معناست که وی باید قبل از سفر به هر یک از کشورهای امضا کننده اساسنامه رم این مسئله را در نظر بگیرد که بازداشت خواهد شد و به دادگاه لاهه تحویل داده می‌شود.

وی در تحلیلی که توسط وب سایت روزنامه عبری یدیعوت آحارانوت منتشر شد تاکید کرد که در صورت صدور حکم بازداشت علیه نتانیاهو او رسماً در فهرست ظالمان و جنایتکارانی قرار می‌گیرد که پیشتر این دستور علیه آنها صادر شده بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ویترین تسنیم شماره ۶۵۸ / این کوروش افسانه است!
  • دستگیری عاملان ایجاد رعب وحشت در باقرشهر
  • میزگرد نگاهی به هشت چالش تاریخی؛ پروژه کوروش درخدمت اسرائیل؟
  • رقص آذری حامد آهنگی در مقابل مردم به همراه بازیگر پیشکوست سینما (فیلم)
  • تقدیر سجاد انوشیروانی و کوروش باقری از معلمان
  • استاپ‌موشن عرصه نوظهور در بازاریابی است/ نقش موشن‌گرافی در رونق تجارت
  • بانک شماره موبایل تفکیکی و هدفمند، راز موفقیت بازاریابی پیامکی
  • معرفی بهترین مستندهای جهان
  • وحشت در محافل صهیونیستی بعد از تصمیم ضد اسرائیلی دادگاه لاهه
  • ببینید | ترس و وحشت یک گربه هنگام تماشای انیمیشن تام و جری